dinsdag 31 juli 2012

Hoeverock!!


Jaren aan een stuk mocht ik de verzuchting horen: “Maar Geert, ge moet eens naar Hoeverock gaan. Zo’n machtige blues en al, gij als liefhebber en kenner.”
Hoeverock, wat kan je je daar in godsnaam bij voorstellen. Overbehaarde en – bebaarde venten, buitentijdse gedrapeerde vrouwen met hennepkleurige haartressen, rondom u “schapen en geiten”. Of, zoals ooit een leerkracht geschiedenis zijn enige enigermate boeiende grap proclameerde: “gapen en sch… “
Ja, Hoeverock, daar zat ik echt wel op te wachten. Laat de karnemelk maar aanrukken, dacht ik zo.
Desalniettemin, het volgende deed zich voor. Na toch wel dwingende adviezen begaven we ons uiteindelijk richting Olsene, Ontmoetingscentrum, Voortuin. Ik vermeld expliciet alvast het eerste positief punt: Voortuin. Je mag daar namelijk roken, in Het Park niet.
Tot mijn grote ontgoocheling werd ik tijdens mijn langverwachte intrede op het terrein niet massaal toegejuicht. Er was namelijk nog niemand aanwezig, behalve de obligate vrijwillige medewerkers. Gretig namen we de beste plaatsen in en profiteerden van de “happy hour” weliswaar gereduceerd tot een half uur, maar goed.
Het doel was: genieten van een bluesgroep “Morblus”. Awel, het was een heerlijke avond!
Allereerst, de locatie van Hoeverock is zalig!! Je zit er rustig tussen het groen, nooit is de talrijke aanwezigheid van het publiek storend, je kan op het gemak genieten. Perfecte organisatie voor drankjes en hapjes, steeds heel vriendelijke gezichten!
En dan moet ik natuurlijk over “the band” schrijven.
Zeer zelden ben ik zo meegesleept en begeesterd door een gitarist. Natuurlijk, ik ben nog jong en heb nog maar weinig concerten meegemaakt. Maar die kerel, amai!
Nen Italiaander alstublieft. Een Italiaanse groep die op pakkende wijze rythm & blues brengt, fenomenaal. Ook de interactie tussen klavieren, drums en bas, subtiel gedirigeerd door de frontman, fascinerend mooi. Mensen toch, ik heb écht genoten!
Uiteraard kon ik het niet laten mij na het optreden spoorslags naar de muzikanten te begeven. Een gespecialiseerde babbel over het stemmen van een GibsonSG zal ik jullie besparen. Eerder ging het gesprek over de prachtige solo’s die zo vanzelfsprekend uit de tele- en stratocasters  vloeiden.
En helaas, over hoe ontgoocheld de muzikanten zich voelden na dit fenomenale concert. Zij hadden veel meer respons verwacht, ambiance.  En ik heb geprobeerd hen te troosten door te zeggen: ze zitten daar misschien als zombies, maar ze vonden het wel prachtig, ze kunnen het gewoon niet tonen.
Hoeverock, zeker?
Echte liefhebbers bekijken dit helemaal, ongeduldige gitaarmensen: vanaf 2:53 ...