maandag 17 december 2012

Joost Van Hyfte


Triestig gewijs bedachten we: “Toeme, ’t is weer Deinze Lacht, weeral”. Gelukkig, we hebben een abonnement, dus we kwamen zeker. Trouwens, we hadden uiteraard uit het oog verloren dat we bovendien sponsor waren. Van, houdt u vast, Joost Van Hyfte.
Joost Van Hyfte, da’s niet echt een naam om beroemd mee te worden, dachten we zo. Naar mijn ervaring, iemand met die naam is den braafsten in de 6de Handel. Alles op tijd afgeven, schone punten voor Boekhouden. Glunderende ouders op het oudercontact want hij had 78%. Als ge Joost Van Hyfte heet, tja, dan wenkt de middelmaat.
Vanaf de eerste minuut lanceerde Joost zich echter als een onverbiddelijke speer. Het was meteen bingo in de Palace.
Een hels tempo van fijne grappen, nooit vulgair, misschien soms randje weg, nooit over de limiet. Tranen gelachen. Citaten, neen kan ik niet vermelden, zo snel.
Na de pauze werd er écht gekookt. Een diamantair en eega werden ter scène geroepen, geestig. En toen werden receptjes écht klaar gemaakt.”Ne keer de wijn proeven?” Na een gretige ja zette Joost de fles aan zijn mond. En keurde de wijn goed.
Mijn blijvertje: “Islam tomatjes”, het velleke is er al af. En na een knalleke:”Ja, die islam tomatjes, vantijds ontploft er zo eentje.”
Och, het het is mijn moeilijkste blog ever. Want Joost Van Hyfte, ge kunt dat niet verwoorden. Ge moet het gewoon meemaken…