zondag 22 januari 2012

Piv Huvluv

Vreemd. Vorige nacht speelde het hele optreden van The Ukulele Orchestra zich weer voor mijn ogen af. Was het werkelijkheid, was het een visioen, zat er LSD in dat één Duvelke (echt maar ééntje, serieus) in The Grand Palace of Deinze? In elk geval, zo midden in de nacht kwam ik tot het rotsvaste besluit: in al die jaren Deinze Lacht waren de Ukes het absolute hoogtepunt. Gewoon “hors catégorie”, genieten was eindeloos. Onfair ook om andere optredens daarmee te vergelijken. Appelen en peren, weet je wel.

Maar!!! Laat ons de weergaloze Piv Huvluv niet vergeten. Qua stand-up comedian, niemand die we in Deinze zagen komt ook maar in de buurt. Gisteren konden we ons tranen met tuiten lachen met zijn “Speeltijd”.

Het voorprogramma werd waargenomen door … een paard. Dit hilarische zoogdier, dat paard-time entertainer is, poogde Piv respectvol te overtroeven. Ja, een paard zeg, als Waregemnaar heb je het meteen zitten, natuurlijk. Grappen navertellen lukt niet. Je zit daar te genieten en wordt meegesleurd van de ene absurde situatie naar de andere, en toch precies echt gebeurd. Enfin, het paard verdween en maakte plaats voor een verdacht zweterige Piv. Niet goed “gegroomd”, vermoed ik. Borstelen, dekentje, even uitwandelen, geen tijd voor.

Piv dus. Nooit zal ik nog vergeten dat zijn pa zogezegd “Roland!!!” heette. Over zijn moeders naam verkies ik de stilte te bewaren. Piv doet iets met voornamen. Je zal maar eens “Nicole” heten, remember?

Piv wordt altijd maar beter. Deze voorstelling zit echt bijzonder knap in elkaar. De tijdlijn, het vooruitlopen en het hernemen en in een ander kader plaatsen van situaties, serieus: geniaal. En NA het einde, de helft van de zaal was reeds buiten, kwam plots het Paard weer op de proppen. En ja hoor, dendezen mocht aan de kop van de zo verguisde polonaise vertrekken tot het Paard het ultieme plaatje oplegde: “De polonaise achteruit”

Oef! Merci Piv. En nu oefenen om over die Gaverbeek te springen.

http://www.youtube.com/watch?v=QM4h5BHjcIg&feature=autoshare