zaterdag 6 augustus 2011

Bruno en Derek in een UFO!

Soms gebeurt het dat uw dienaar het zot in de kop krijgt.

Zo reden we eventjes heen en terug naar Esch sur Alzette, met een al even crazy zeun, om Tool te bewonderen en onze longen tegen onze ruggengraat te laten plakken. En bij terugkomst door Waregemse cops te worden tegengehouden voor mega-controle. Niks aan de hand, daar in Esch etc. Je moest een mannetjesputter van zo ongeveer 150 kilo zijn om aan een pint te geraken. Tool was daarentegen époustouflant!!

Goed, het geschiedde dat ondergeschikte toevallig de FB van Derek las. Concert in Oostende, in een herberg “Den Artiest” genaamd. Samen met ene Bruno D.

Frans chanson ging het zijn. Epoustouflant,dus! Na een meewarige glimlach vroeg ik zo rond kwart voor acht: “Meiske, ten negenen treden Bruno en Derek op in een café in Oostende. Goesting?”

Spoorslags werd er ter badkamer gespurt, fiks douchen, haar in de plooi blazen, proper rokske en topje om Bruno en Derek te charmeren, kortom, zonder pruttelen werd alweer de zotte kop van ondergetekende zomaar gevolgd.

Oostende, amper 100 km van ons voordeur, volgens Mappy.be. 100 km??? Jezus en alle andere heiligen? Doen we dit wel? Natuurlijk, de Clio op cruise control, wat is ver?

Oostende, als we er binnen rijden voel ik mij opgetogen: Ensor, Arno, Kamagurka…

Yep, onze timing was perfect. Juist op tijd in de afspanning “Den Artiest”. Met een schoon zicht op.. het podium???

Bruno en Derek zaten precies op een art-nouveau UFO. Als engelen nedergedaald uit een bloemrijk glazen plafond. Idem voor de somptueuze luster. Waren het engelenstemmen die ze produceerden?

Gelukkig niet. Sublieme muziek, natuurlijk, daarvoor reden we naar Oostende. De roestige scharnieren, de sarcastische twaink, geen engelen, die twee. Ja, vantijds stijlvol serieus met onze familiejuwelen rammelen, amper hun eigen binnenpretjes kunnen verbergen, zo kennen we die sjarels intussen.

Alzo geschiedde dat aan mijn zijde een Kempenaar zat, Frans Chanson had hij dus verwacht. Gevolg: ondersteboven van B & D, komt vreemd genoeg naar Dikkelvenne op donderdag 13 oktober.
Het zot in de kop, altijd weer leuk!