vrijdag 5 augustus 2011

Reorganisatie

Ja, eindelijk is het zover. Onze berging en onze garage worden gereorganiseerd. Gezien we geen yuppies zijn lieten we Feng Shui geheel aan ons voorbij gaan.

Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreƫerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden.

Aah die harmonie met de natuur! Nope!!! Onze berging en onze garage waren gewoon een stortplaats. Restanten van obscure detergenten, vlekken-miraculeuze-dissolventen, anti-insecten-voorruit-sprays, tegen-vorst-min 20 graden brol-bescherming, bovennatuurlijke reiniging en bescherming door je natuursteenvloer-pullen. Een zee van plastieken flessen, kortom. Weg ermee!

Er is een vervolg. Je vindt kadertjes. Voor elk manoeuvre dat je in je huisje wil maken, zelfs een kunstwerk omhoog hangen, daar zit het BOOR-probleem. Probeer maar eens de juiste gaten aan te brengen in snelbouwsteen, om het juiste werkje op de juiste plaats te hangen. Zelf heb ik alvast een aantal proefboringen nodig, achteraf door mijn vrouwke secuur weggemoffeld met Polyfilla en een restaurerende verflaag.

Liefdevolle les voor mijn geestesgenoten: beware!! pak een plastieken fles weg van een overbodig rek en je bent vertrokken voor een tijdje “reorganisatie”.